”Ingen resa är inplanerad”

Uppdaterad
Publicerad

Kommunpolitikerna i Boden kräver att migrationsministern Tobias Billström (M) besöker Boden för att prata med de hungerstrejkande afghanerna.  Men det finns ingen resa inplanerad.

Migrationsminister Tobias Billström ger själv inga kommentarer. Istället svarar hans pressekreterare, Linda Norberg,  via sms. Hon ger följande kommentar till kravet från ordföranden i kommunfullmäktige i Boden, Eivy Blomdahl, att migrationsministern ska komma till Boden.

”Jag blir berörd och har förståelse för att personer som väntar på beslut eller som får avslag på sin asylansökan befinner sig i en svår situation. Personal från Migrationsverket har en kontinuerlig dialog med de hungerstrejkande, samt med sjukvården, som också redan har agerat för några av de hungerstrejkande. Det är min förhoppning att dessa människors desperation kan mildras genom dialog, och att man på så sätt kan förmå dem att avbryta sin hungerstrejk. Vi har i Sverige en  rättssäker asylprocess där beslut också kan prövas i flera instanser. Det är viktigt att veta att en gedigen prövning därför sker av anförda skyddsskäl för varje individ.”

Hungerstrejk i Boden

Så migrationsministern kommer inte resa till Boden?

”Det finns ingen resa inplanerad”.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Hungerstrejk i Boden

Mer i ämnet