Vattnet stängs av för underhållarbete på Sunderby sjukhus. Foto: SVT

Inget vatten på Sunderby sjukhus – stängs av under natten

Uppdaterad
Publicerad

Mellan klockan 22 på fredagskvällen och klockan 6 på lördagsmorgonen kommer vattnet på Sunderby sjukhus vara avstängt.

Det handlar om ett planerat underhållsarbete som kommer att ske under natten mellan den 24 och 25 maj på Sunderby sjukhus.

– Det är vården som har valt just den tiden eftersom det är en minskad aktivitet i sjukhuset då. Det handlar mest om akut verksamhet natten mellan fredag och lördag, säger Anne Lindahl, projektledare på Region Norrbotten.

Förberedelserna inför att vattnet stängs av har pågått i två veckor och Anne berättar att det kommer att finnas hinkar och dunkar med vatten till hands för personal och patienter. En tank med färskvatten kommer också att finnas placerad utanför sjukhuset.

–Ingen behöver vara orolig eftersom det här vattenstoppet är väl förberett av personal inom vården, men jag vill uppmana de som inte är i akut behov av vård att kontakta vårdupplysningen innan man besöker akuten, särskilt under den aktuella natten, säger Anne Lindahl.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.