Nattåget från Stockholm till Luleå är inställt på grund av tågurspårningen i Gällivare. Bengt Liss från Leksand är en av de drabbade. Foto: Privat

Inställt tåg – Bengt en av många som missar marknaden

Uppdaterad
Publicerad

Bengt Liss från Leksand har längtat efter att få besöka Jokkmokks marknad – men nu är han en av många som inte kan ta sig dit när nattåget från Stockholm är inställt.
– Jag är väldigt besviken, säger han.

I god tid bokade Bengt Liss tågbiljett, hotellrum och charterbuss för att kunna ta sig från Leksand till Luleå och vidare till Jokkmokks marknad.

Men under onsdagen blev han varse att det inte blir någon resa då nattåget från Stockholm till Luleå ställts in på grund av morgonens tågurspårning mellan Gällivare och Kiruna. Några ersättningsbussar finns inte heller tillgängliga.

– Jag är både arg och besviken. Jag förstår att SJ måste ställa in tågtrafik som går förbi olycksplatsen uppe i Gällivare men att tågen inte kan gå upp till Luleå från Stockholm begriper jag inte, säger Bengt Liss.

”Jag tycker det är bedrövligt”

Via resebyrån har Bengt Liss försökt byta resdag och ta sig upp till Jokkmokk senare men han har i skrivande stund inte fått någon information om det är möjligt.

–  Jag tycker att det är bedrövligt. Nu är det bara att hoppas att jag får tillbaka pengarna.

SJ har inte haft några alternativa färdsätt att erbjuda Bengt Liss och andra som hade tänkt ta nattåget norrut under onsdagen.

– Det är tåg som är inställda på grund av tågstoppet och vi har inte lyckats få tag i ersättningsbussar. Förhoppningen är att det ska vara löst till i morgon, säger Anders Edgren, kommunikatör vid SJ.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer