Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Broreparatören som föll i vattnet från Bergviksbron i Piteå är ännu inte återfunnen – hör Fredrik Olofsson från polisen om händelseförloppet. Foto: Ulrika Wänkkö/SVT

Inte hittad – men olyckan på bron i Piteå utreds som vållande till annans död

Uppdaterad
Publicerad

En broreparatör i 50-årsåldern föll i vattnet i samband med ett underhållsarbete på Bergsviksbron i Piteå. Olyckan inträffade igår och under onsdagen pågår fortfarande sökandet efter mannen.

Händelsen utreds som ett arbetsmiljöbrott och rubriceringen är vållande till annans död.

– Att personen inte är återfunnen är inget hinder för den rubriceringen, säger kammaråklagare Stig Andersson, vid Riksenheten för miljö- och arbetsmiljömål.

”Vittnen är hörda”

Larmet om olyckan kom klockan 10.15 på tisdagen och en stor sökinsats inleddes. Efter en paus återupptogs insatsen och den pågår parallellt med utredningsarbetet.

En dyk-insats planeras att genomföras under torsdagen.

– Det handlar fortfarande om initiala utredningsåtgärder. En del vittnen är hörda och det kan bli fler, säger Stig Andersson.

Inte ensam på bron

Det ryktas om att mannen ska ha arbetat ensam på platsen, stämmer det?

– Det beror på vad man menar med ensam. Om man menar på två kvadratmeter så var han det, men inte om man ser till ett större område. Med det sagt, så har vi pratat med kollegor till mannen, säger Stig Andersson.

Vad har de berättat?

– Det är en pågående utredning och vi räknar med att det kan bli fler vittnen som ska höras. De kan bli påverkade och därför vill jag inte gå in på det, säger åklagaren.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.