Isolamin begärs i konkurs

Uppdaterad
Publicerad

I morse fick de 65 anställda vid Isolamin i Överkalix beskedet att företaget ska lämna in en konkursansökan under dagen.

Texten är uppdaterad

Anledningen är de likvidationsproblem som bolaget brottas med.

Isolamin AB

– Det är jättetråkigt, säger Kristina Olofsson som är klubbordförande för Metall på Isolamin.

Hon berättar att personalen trots allt är vid gott mod trots att de i förrgår fick vetskap om att bolaget ställt in löneutbetalningarna.

– Vi får invänta att konkursansökan lämnas in och att en konkursförvaltare tar över. Men visst finns det frågor om vad som nu händer, inte minst när det gäller lönen och den statliga lönegarantin.

Vill tro att det finns en fortsättning

Samtidigt säger hon att personalen har hoppet och tron på att företaget får möjlighet att fortsätta i framtiden.

– Vi har förhoppningar på att företaget kommer att drivas vidare, det är trots allt ett väldigt bra företag med bra produkter och kunnig personal.

Och på frågan hur hon upplevt att företaget till och från haft problem svara hon:

– Det har gått upp och ner och ibland väldigt dåligt men företaget har alltid tidigare betalat ut lön till oss i tid.

Isolamin AB hade begärt att Överkalix kommun skulle gå in och borga för ett banklån till företaget men igår kom beskedet att kommunen säger nej till den begäran.

Platschefen vid Isolamin i Överkalix säger att han inte vill lämna någon kommentar. Han hänvisar istället till den fackliga representanten.

Kommunalrådet tror att det finns hopp

Sarah Karlsson (C) kommunalråd Överkalix tror att loppet inte är kört, trots konkursansökan.

– Jag hoppas att företaget kan drivas vidare. Företaget har kompetent personal och man producerar, så det finns hopp, säger hon.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Isolamin AB

Mer i ämnet