Wollter: ”Jag vill att folk ska vara arga”

Uppdaterad
Publicerad

Kommunistiska partiet reser just nu runt i Norrbotten och håller offentliga möten. En av dem som är med är skådespelaren Sven Wollter.

Hittills har det hållits möten i Gällivare och Kiruna och under torsdagen är det dags för Luleå.

– Det behövs diskuteras en helt annan politik än den som diskuteras i dag. Det behövs en klasspolitik. Att arbetare tar ordet och inte den politiska och ekonomiska eliten som styr och ställer som de vill, säger Kommunistiska partiets ordföranden Robert Mathiasson som också är med på möterna.

– Vi vill att folk ska kliva ner från läktaren och aktivera sig.

De vill inte kalla det hela en valturné utan menar att mötena är till för att bredda den politiska debatten. Skådespelaren Sven Wollter är också med på möterna. Han vill att den politiska debatten ska bli tydligare.

– Vi är ett snällt folk och ju snällare vi blir desto lättare blir vi att styra. Jag vill att människor ska bli arga, säger han.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.