– Jag har som alla andra märkt att satsningen på journalistik blir allt mindre, säger Kristina Zakrisson, Kirunas kommunalråd (S)

Kommunalrådet: ”Jag vill bli granskad”

Uppdaterad
Publicerad

Att NSD och Norrbottens-Kuriren kommer att slå samman sina redaktioner för att spara pengar överraskar inte kommunalrådet Kristina Zakrisson (S) i Kiruna.

– Nej, jag hörde det just på radion och jag blir inte jätteförvånad. Tvärtom har jag som alla andra märkt att papperstidningen minskar i upplaga och att satsningen på journalistik blir allt mindre, säger hon.

Även om Kristina Zakrisson inte är det minsta förvånad över beskedet att Norrbottens två stora tidningar slås samman så tycker hon inte att det är en bra utveckling.

Norrbottens Media i kris

– Jag vill bli granskad. Jag tycker att det är jätteviktigt att vi har gott om journalister som granskar vad jag och andra som jobbar med samhällsfrågor egentligen gör. Det är så vi stärker demokratin. All  information kan inte gå via sociala medier, säger Kristina Zakrisson.

Tycker du att den journalistiska bevakningen håller en sämre kvalité numera?

– Inte som jag märker av i Kirunaområdet. Inte än så länge.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Norrbottens Media i kris

Mer i ämnet