En jägare i Arjeplogsfjällen träffades av en hagelsvärm och efter en räddningsinsats fördes han med ambulanshelikopter till sjukhus. Foto: Paul Wennerholm/TT

Jägare allvarligt skottskadad i Arjeplog – träffad av hagelsvärm

Uppdaterad
Publicerad

En jägare har blivit allvarligt skottskadad under jakt i Arjeplogsfjällen. Jägaren har träffats av en hagelsvärm och skadorna beskrivs av ansvarig läkare på akuten vid Sunderby sjukhus som allvarliga. Mannen är förd till intensivvårdsavdelningen för fortsatt vård.

Händelsen inträffade vid 13.30 på tisdagen och en fjällräddningsinsats inleddes för att undsätta mannen, som fördes till sjukhus med ambulanshelikopter.

Händelsen utreds av grova brott och leds av åklagare.

–  Det är oklara omständigheterna kring händelsen och en förundersökning är inledd gällande vållande till kroppsskada alternativt grovt vållande till kroppsskada, säger Per-Anders Heikkilä, gruppchef för grova brott vid polisen i Norrbotten.

En misstänkt

Den skadade mannen är från Italien och ingick i en jaktgrupp.

– I nuläget finns en misstänkt person. Personen är förhörd, men inte frihetsberövad, säger Per-Anders Heikkilä.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.