En jägare åtalas för ha skottskadat en annan jägare. Foto: TT

Jägare sköt annan jägare med hagelskott

Uppdaterad
Publicerad

En jägare åtalas för att ha träffat en annan man med två hagelskott i ansiktet och på överkroppen. Han åtalas för vållande till kroppsskada – grovt brott.

Händelsen inträffade den 26 augusti under småviltsjakten vid Gautosjö i Laisvall i Arjeplog när han deltog i turistjakt. Enligt stämningsansökan drabbades den skadade av frakturer i tinningsbenet, ögonhålan och underkäksbenet.

Sköt bakåt

Åklagaren hävdar att jägaren begick gärningen av oaktsamhet. Oaktsamheten bestod i att jägaren under ripjakten avlossade två skott med hagelgevär bakåt mot en annan deltagare i jakten, utan att kontrollera att det kunde ske utan risk.

MISSA INTE: Så får du lokala nyheter i SVT:s app

Brottet anses grovt eftersom gärningen innefattade ett medvetet, allvarligt risktagande.  Jägaren ska ha brutit mot de säkerhetsregler som finns vid ripjakt.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.