Jan Nyberg, gruppledare för Miljöpartiet. Foto: SVT

Politikeravhopp: Jan Nyberg (MP) slutar

Uppdaterad
Publicerad

Miljöpartiets gruppledare för Miljöpartiet i Luleå slutar. Det handlar, enligt honom, både om privata och politiska skäl som gör att han väljer att lämna sitt uppdrag.

Jan Nyberg, som blir 68 år i vår, har varit gruppledare för Miljöpartiet i Luleå sedan 2014.

– Jag har jobbat ett helt liv och ser verkligen fram emot att få vara ledig, säger Jan Nyberg.

– Om vi hade gjort bra ifrån oss i lokalvalet hade det naturligtvis varit roligare att fortsätta.

Vad planerar du att göra nu?

– Politiska intresset finns ju kvar, men hur mitt samhällsengagemang tar sig uttryck i framtiden det får vi helt enkelt se. Jag kommer ägna mycket tid åt mina barn och barnbarn.

Stolt över lokaltrafiken

Vad har du lyckats åstadkomma i Luleåpolitiken?

– Vi har under många år haft ett positivt inflytande när det gäller lokaltrafikens utveckling. Det är jag stolt över. Sen finns ju biogasanläggningen tack vare Miljöpartiet.

Valet var en besvikelse

Överlämnandet väntas ske ett par månader in på det nya året när Miljöpartiets medlemmar valt en ny gruppledare.

– Efter valet började jag fundera. Jag trodde att vi skulle kunna dra fördel av missnöjet med Socialdemokraterna i kommunen. Men det lyckades vi inte med och det var en besvikelse. Miljöpartiet har ju backat i hela landet så det svårt att dra några slutsatser vad vi hade kunnat göra annorlunda,

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.