Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Joakim Björnfot vaknade av att polishelikoptern hovrade ovanför hustaket i centrala Luleå. Foto: Jimmy Bäckström/SVT

Joakim Björnfot vaknade av polisdrama i centrala Luleå

Uppdaterad
Publicerad

Joakim Björnfot vaknade tidigt på lördagsmorgonen av att polishelikoptern hovrade ovanför hustaket. Från sitt fönster blev han vittne till hur en av poliserna hoppade ut ur en bil med draget vapen.

– Det var lite obehagligt, säger Joakim Björnfot.

Det blev en dramatisk start på lördagsmorgonen, när polisen gjorde en stor insats för att gripa en hotfull person, i samband med det sköt och skadade personen.

– Jag vaknade klockan åtta av att polishelikoptern hovrade ovanför hustaket, så jag tittade ut och såg flera poliser komma med blåljus. Det var en omålad polisbil och två målade kom första svängen.

Han hörde aldrig något skott, men såg händelsen.

– En av killarna i den omålade polisbilen hoppade ut med draget vapen och sprang in mot macken. Sedan dök det upp ytterligare polisbilar och hundpatruller och två ambulanser och så var det fullt pådrag, säger Joakim Björnfot.

I klippet berättar han mer om händelsen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.