Advokat Thomas Magnusson. Foto: SVT

Kaj Linnas advokat: ”Stötande och absurt”

Uppdaterad
Publicerad

Statens försök att pruta på Kaj Linnas skadestånd på grund av preskriptionstiden upprör hans advokat. ”Jag tycker att reglerna är stötande och rent absurda”, säger Thomas Magnusson.

Kaj Linna satt oskyldigt dömd i fängelse i tretton år för Kalamarksmordet, men preskriptionstiden för skadestånd är tio år.

Därmed riskerar han att gå miste om ersättning för de första tre åren han suttit frihetsberövad på grund av reglerna.

”Stör rättskänslan”

Kaj Linnas advokat Thomas Magnusson tänker i veckan ta upp frågan med JK Anna Skarhed för att få till stånd en lösning.

– Från vår sida menar vi att Kaj Linnas tidigare resningsansökningar, 2006 och 2010, har inneburit att preskripionstiden avbrutits och jag ser fram emot att få en prövning av det här på något sätt.

Kaj Linna kräver 25 miljoner kronor i skadestånd av staten och han har redan fått ett förskott på 5,5 miljoner kronor.

– Kaj Linna och jag står fast vid vad vi har sagt tidigare. Om reglerna för skadestånd skulle fungera som JK hävdar då är det absurt enligt min uppfattning. Då är det något som är fel. Det är stötande. Det stör rättskänslan på något sätt, säger Thomas Magnusson.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.