Charlotte Kalla. Foto: Bildbyrån

Kalla firas i Tärendö

Uppdaterad
Publicerad

Charlotte Kallas framgångar i OS ska inte passera obemärkt i Tärendö. På skärtorsdagen kommer hon till hembyn med alla fyra medaljer från Peyongchang för att fira tillsammans med Tärendörna.

Det blev ett helt makalöst OS för Charlotte Kalla i Sydkorea. Hon inledde tävlingarna med att ta guld i skiathlon och fortsatte med att ta silver på 10 kilometer, i stafett och i lagsprint tillsammans med Stina Nilsson. Därmed blev hon historisk och tangerade Sixten Jernbergs rekord i antal OS-medaljer.

Direkt efter OS firades Charlotte Kalla i hennes nuvarande hemstad Sundsvall, men snart är det alltså dags för Tärendö att få uppvakta byns dotter.

Firandet äger rum på Tärendö Folkets hus på skärtorsdagen den 29 mars där alla bjuds på tårta. Arrangörer är IFK Tärendö och Pajala kommun.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.