• Viktigt meddelande:

    Idag kl 15.00 testas Signalen Viktigt meddelande via de utomhusaggregat (tyfoner) som finns i de flesta städer och tätorter. Signalen består av 7 sekunder långa ljudstötar med 14 sekunders tystnad emellan under två minuter. Idag testas signalen - om du i andra fall hör den ska du gå inomhus, lyssna på radion och stänga dörrar, fönster och ventilation. Idag följs meddelandet av signalen Faran över, en enda lång ljudsignal på 30 sekunder.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video

Webbläsaren stöds inte

SVT stödjer inte uppspelning i din webbläsare. Vi rekommenderar därför att du byter till en annan webbläsare.
Efter två års väntan och mycket värk är Karin Johansson i Luleå glad över att få göra en höftledsoperation. Foto: Ulrika Wänkkö/SVT

Karin i Luleå har väntat i två år på operation: ”Haltat på och väntat och väntat”

Uppdaterad
Publicerad

Karin Johansson i Luleå känner lättnad, äntligen ska höftoperationen hon väntat på i två år bli av.

Karin Johansson i Luleå har ont i en höft. För två  år sedan fick hon beslut om en operation. Så i december ifjol fick hon en kallelsemen sen ställdes operationen in tillföljd av Corona.

– Sen har jag haltat på och väntat och väntat, berättar Karin.

Under våren och sommarens pandemi har de flesta planerade operationer i Region Norrbotten ställts in. Men nu är operationsverksamheten  igång som vanligt igen och Karin har fått en ny kallelse. Den här gången hoppas hon att det verkligen blir av.

Hör Karin berätta i klippet ovan.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer