Kiruna Lapplands vd om kommande beskedet: ”Försiktigt hoppfull”

Uppdaterad
Publicerad

Under måndagen meddelade Folkhälsomyndigheten att det kommer ett nytt besked kring råd och anvisningar som berör Sveriges fjällanläggningar först på tisdag. – Vi vågar vara försiktigt hoppfulla, säger Monika Rissenius, vd på Kiruna Lappland.

Under helgen har det varit mycket diskussioner kring landets skidanläggningar då nya fall av corona inträffat efter bland annat en after ski i Åre. Nu har flera anläggningar valt att stänga sin after ski, däribland anläggningarna i Kirunafjällen.

Sköt upp beslutet

Idag, måndag, skulle ett nytt besked kring råd och anvisningar om fjällanläggningarna komma men Folkhälsomyndigheten sköt upp ödesbeskedet till imorgon tisdag.

Coronaviruset i Norrbotten

Hoppas att nya åtgärderna kan rädda anläggningen

Monika Rissenius, vd för Kiruna Lappland, berättar att man lämnat in en skrivelse som beskriver vilka åtgärder man infört i Kirunafjällen. Syftet med skrivelsen var att ge myndigheterna rätt information när de ska fatta sina beslut.

– Vi hoppas såklart att man låter hälsan gå först, men också att de åtgärder som vi redan tagit hjälper oss att hålla i gång någon slags drift, säger Monika Rissenius, vd för Kiruna Lappland.

I klippet ovan kan du höra mer om vad som stod i skrivelsen till myndigheterna.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Coronaviruset i Norrbotten

Mer i ämnet