Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video

Webbläsaren stöds inte

SVT stödjer inte uppspelning i din webbläsare. Vi rekommenderar därför att du byter till en annan webbläsare.
Hör Stefan Sydberg (M) om varför driften av Kiruna ridklubb läggs ut på upphandling. Foto: SVT

Kirunas ridanläggning läggs ut på upphandling

Publicerad

Det är inte säkert att det blir Kiruna ridklubb som ska sköta stall, ridhus och hagar samt bedriva ridskola i framtiden. Nu läggs driften av ridanläggningen ut på upphandling.

Politikerna i en enig kommunstyrelse beslutade på måndagen att låta upphandla driftentreprenad för ridanläggningen från och med kommande årsskifte. Samtidigt förlängdes det befintliga avtalet med Kiruna ridklubb fram till dess.

Kiruna kommun bidrar med 800 000

Enligt det nya avtalet ska någon sköta både ridskola och drift av anläggningen med ett bidrag på högst 800 000 kronor från Kiruna kommun. Även om man från Kiruna ridklubbs sida anser att bidraget är i underkant är man beredda att räkna fram ett anbudsförslag.

Det återstår att se ifall någon annan intressent också är beredd att göra det. Och frågan är vad som händer i fall Kiruna ridklubb som äger 22 hästar och alla inventarier i ridanläggningen skulle förlora upphandlingen?

I klippet hör ni Jenny Lindberg, ordförande i Kiruna ridklubb, och Stefan Sydberg (M), kommunstyrelsens vice ordförande om varför ridklubben läggs ut på upphandling.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer