Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
”Erbjuder det lilla extra” – i klippet hör du rekryterare Lisa Ejderlöf om den tuffa konkurrensen om sommarvikarier i Kiruna. Foto: Pontus Lundahl/TT/Teuvo Palomäki/SVT

Kirunas sista-minuten-jakt på sommarvikarier – kör drop in

Publicerad

Kiruna kommun behöver cirka 200 sommarvikarier till vård och omsorg för att klara sommaren – och nyligen försökte man hitta personal med hjälp av drop-in intervjuer. Bonus på lönen och anpassade scheman erbjuds till den som vill jobba.

För att kunna konkurrera med industrin om sommarvikarier erbjuder kommunen bonus på lönen, 1 500 kronor per vecka, och som mest 12 000 kronor utöver lönen, samt hjälp med bostad.

– Det behövs det lilla extra, säger Lisa Ejderlöf, rekryterare vid Kiruna kommun.

Fler erbjudanden

Kommunen erbjuder anpassat schema med möjlighet till så kallad sju-sju, som innebär att man arbetar sju dagar och är ledig sju dagar. Det finns även individuella erbjudanden för att locka seniorer att jobba under sommaren.

– Syftet är att de som söker ska bli intresserade av vården, och att kunna ge semester till den fasta personalen och klara sommarschemat. Vi har även ett krav att ge brukarna den service och vård som de har rätt till, säger Ejderlöf.

Under SVT:s besök dök endast ett fåtal upp och de som dök upp vill inte uttala sig om intresset för vårdjobben.

I klippet hör du mer om rekryteringsarbetet inför sommaren.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.