Socialdemokraterna i Luleå drar tillbaka förslaget om folkomröstning

Publicerad

Socialdemokraterna drar tillbaka sitt förslag om folkomröstning med anledning av turerna kring skolnedläggningarna i Luleå.

– Socialdemokraterna ville med vårt förslag, givet att namninsamlingen uppnår tillräckligt antal namn, initiera en förberedelse för att genomföra en folkomröstning, säger Niklas Nordström (S), kommunalråd i Luleå.

Han fortsätter:

– Tanken med det var att ta det initiativ som pågår på allvar och möjliggöra en folkomröstning i höst. Detta för att ett utfall av folkomröstningen skulle kunna tas om hand i budgeten.

Beskedet får partiet att ändra sig

Men nu ger Socialdemokraterna upp sina planer.

– Med det besked vi nu får där de som står bakom initiativet avser att fortsätta med namninsamlingen till november faller tanken bakom Socialdemokraternas förslag. Då finns ingen grund för att initiera en process för att förbereda en folkomröstning som skulle kunna genomföras i höst, säger Niklas Nordström.

Mot den bakgrunden väljer Socialdemokraterna att dra tillbaka förslaget att inleda en förberedande process för folkomröstning.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Skolbesparingar i Luleå

Mer i ämnet