Lo Fischer, föreståndare Naturum i Abisko. Foto: SVT

Klimatförändringarna visas i Abisko Naturum

Uppdaterad
Publicerad

I morgon inviger Länsstyrelsen en ny utställning  på Naturum i Abisko. Den visar bland annat hur klimatförändringarna har påverkat Abisko nationalpark genom åren.

I Abisko naturum får man  kunskap om djur, växter och kulturhistoria i Abisko nationalpark och området runt omkring.

På lördag invigs en ny utställning, den visar hur klimatförändringarna påverkar och har påverkat miljön i Abisko nationalpark.

– Det som är nytt i utställningen är att vi tydligt kopplar på klimat frågan till det vi ser i naturen. Den visar ett landskap i förändring, hur kommer det att se ut här om 50 år och hur såg set ut här för 100 år sen säger Lo Fischer föreståndare på Abisko naturum.

45 000 besökare

Det är ett stort spektrum av besökare på naturumet, det är allt från  den som är speciellt intresserad av miljön i nationalparken till de som vill uppleva när norrskenet  dansar runt på himlen en novembernatt.

Runt 45 000 personer varje år besöker Abisko Naturum och ser på utställningen.

– Den här gången har vi försökt sätta ihop olika teman i utställningen. Man ska förstå att naturen är en helhet som är i ständig förändring och naturen inte är ett urverk som alltid är likadan.  Vi har fokuserat på processerna i naturen säger Anna Lundberg utställningsproducent.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.