Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Hör klimat- och miljöministern berätta om regeringens syn på fisket i Bottenviken. Foto: Simon Vikström/SVT

Klimatministern om kritiska fisketillståndet i Bottenviken: ”Ser allvaret”

Uppdaterad
Publicerad

Klimat- och miljöministern Romina Pourmokhtari (L), var på plats i Luleå under onsdagen. Då passade ministern på att hälsa på fiskföretagare för att prata om de kritiska strömmingstillstånden i Bottenviken.

Strömmingsfisket har blivit ett orosmoln i Norrbotten. Företagare har köpt in fisk från Finland för att säkra sommarens leveranser.

Klimat- och miljöministern Romina Pourmokhtari (L) var under onsdagen på plats i Luleå för att diskutera med fiskeföretagare.

EU-val 2024

– Jag är här för besök under miljömålsdagarna men även för att besöka verksamheter för att prata om utmaningar de står inför, säger hon.

Viktig fråga inför EU-valet

Inför stundande EU-val poängterar Romina Pourmokhtari vikten av deltagandet och att Sverige kan vara delaktigt i en så komplex och stor fråga som havsfisket.

– Vi kan verkligen påverka. Det är viktigt att skicka rätt personer till parlamentet. De som sätter sig i fiskeutskotten behöver vara några som kavlar upp ärmarna och gör jobbet, säger hon.

Hör klimat- och miljöministern berätta om regeringens syn på fisket i Bottenviken.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

EU-val 2024

Mer i ämnet