Så vill Klubbvikens nya ägare förlänga säsongen

Uppdaterad
Publicerad

I slutet av maj blev de klart att Brändögruppen som arrenderat anläggningen sen 2005 köpt delar av klubbviken för 1.5 miljoner kronor av Luleå kommun, en del i en större affär, där kommunen tills vidare fortsättningsvis äger hamnen och badstranden.

– Vi har köpt kärnverksamheten med restaurangen, stugorna och bastun, vi har inga byggrätter utan det kommer i nästa affär när detaljplanen är klar, till dess kör vi på i sommar, förklarar Johan Björklund delägare i Brändögruppen, och berättar att de under hösten och vintern kommer dom att se över och renovera anläggningen.

Kritiska röster menar att kommunen sålt för billigt, samtidigt är den nuvarande restaurangbyggnaden som uppfördes på 70-talet i behov av en rejäl översyn och Johan Björklund menar att förutsättningarna för att driva Klubbviken är speciella:

– Vi ligger på en ö, vi har öppet tre månader per år för nuvarande. Ska man utveckla det här stället måste man utveckla kommunikationerna, då kan man utveckla framförallt vintern här ute.

Kommer gamla gäster att känna igen sig framöver? 

– Absolut, det tror jag!

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.