Kommunalrådet lovar att hjälpa till

Uppdaterad
Publicerad

 Även politikerna från Bodens kommun kom till mötet med i Sörbyn för att prata om trygghet och säkerhet i byarna. Kommunalrådet lovade att kommunen ska hjälpa till och öka tryggheten i byarna.

– Vi är här och lyssnar och hör vad kommunen kan hjälpa till med och det kanske finns en del vi kan göra, men i grund och botten är det en polisiär sak, säger  kommunalrådet Catarina Ask  (MP), Boden.

Men kan inte kommunen hjälpa till på något sätt?

äldrebrott i norrbotten

– Ja det kan vi, vi är ju här nu. Kan vi ha trygghetsvandring, göra någonting åt belysningen, behöver man röja? Det viktiga att lyssna på vad de vill ha för hjälp. Jag förstår verkligen oron och att det blir en otrygghetskänsla i byn, säger Catarina Ask.

Bodens kommun har två servicekontor i Harads och Gunnarsbyn och kommunalrådet tycker att de fungerar bra.

– Vi försöker hålla oss uppdaterade vad som händer i byarna och vi försöker se till att byborna är trygga. Vi har ett nära samarbete med polisen, säger hon.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

äldrebrott i norrbotten

Mer i ämnet