SVT Norrbotten gick ut på stan i Luleå för att höra hur det har gått för 70-plussarna att boka vaccintid. Hör deras erfarenheter i videon ovan. Foto: SVT/Erica Larsson

Kritik mot telefonköer vid vaccinbokning – Region Norrbotten bemannar upp

Uppdaterad
Publicerad

Efter kritik om långa telefonköer ökar Region Norrbotten sin bemanning. 73-årige Gunnar Larsson i Luleå är en av dem som suttit timmar i telefon för att få kontakt med Region Norrbotten.

Under fredagen öppnade vaccinationsbokningen för alla som är 65 år och uppåt, och förra veckan öppnade tidsbokningen för alla över 70 år.

Trycket på regionens telefonnummer har blivit så pass högt att Region Norrbotten nu måste växla upp bemanningen för att lösa problemet.

Coronaviruset i Norrbotten

– Vi har haft problem och det har många uppmärksammat oss på. Vi är inte alls stolta över det. Vi ska nu öka bemanningen, men vi vill också be alla som kan att använda webben så de som behöver når oss via telefon, säger vaccinsamordnaren Pia Näsvall.

Gunnar Larsson, 73 år, har suttit i timslånga telefonköer för att få kontakt med Region Norrbotten. Nu väntar han – återigen – på att bli uppringd för mer information.

– Jag får vänta i två dagar kanske tills jag får veta mera, säger han.

Möt fler 70-plussare och hör om deras erfarenheter i videon ovan!

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Coronaviruset i Norrbotten

Mer i ämnet