Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Birgitta Wallström blev mycket lycklig när hon fick ett samtal med kungen under hans besök i Luleå. Foto: Johanna Sandgren/SVT

Total lycka när Birgitta i Luleå fick träffa kungen

Uppdaterad
Publicerad

Kungen firar 50 år på tronen. Det innebär att kungen reser i samtliga läns residensstäder under året. Under torsdagen besökte han Luleå och många Luleåbor var på plats inne i centrum och försökte få kungens uppmärksamhet.                                                   

– Vi gjorde en skylt så att han skulle se oss och kanske vinka...! säger Fanny Wik, ett av skolbarnen som var på plats.

Planen fungerade för kungen vinkade till klassen flera gånger. Det var första gången som Fanny fick se kungen med egna ögon, men Birgitta Wallström berättar att hon sett honom flera gånger. Hon minns tillbaka på tiden när kungen endast var två år och åkte i kortege i farfars fars knä.

Drottningen ställde in

Drottning Silvia tvingades ställa in besöket i Luleå i sista stund, då hon dragit på sig en förkylning. Enligt uppgifter ska sjukdomen inte vara något allvarligt utan återbudet ses mer som en säkerhetsåtgärd.

Kungen har under besöket i Luleå först besökt Kulturens hus där han mottogs med blombuketter och den svenska nationalsången.

Sedan väntade bilkortege till Stadsparken innan besöket avslutas med den kungliga utställningen på Norrbottens museum.

I klippet ser du Birgittas möte med kungen.

Kungen firar femtio år på tronen. Det innebär en årlig resa i samtliga läns residensstäder Foto: Johanna Sandgren/SVT

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.