Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Kung Carl Gustaf och drottning Silvia besöker Luleå under torsdagen och under besöket så påverkas allmänheten en del. I klippet ser du några av de besök som kungen gjort i Norrbotten under åren. Foto: Fredrik Sandberg, TT

Så påverkas du av kungabesöket i Luleå

Publicerad

På torsdag kommer kungaparet till Luleå med anledning av att H.M. Konungen firar 50 år på tronen. Besöket innebär att det kommer vara många poliser i Luleå centrum och över stan kommer polisens helikopter att cirkulera.

– Då kungaparet förflyttar sig kommer vägar att stängas av kortvarigt vilket påverkar trafiken, däribland kollektivtrafiken, i centrala Luleå. Det rör sig i de flesta fall om några minuters avstängning, berättar polisen i ett pressmeddelande.

När kungaparet anländer till Kulturens hus vid klockan 10.25 rör det sig exempelvis om cirka tio minuters avstängning av trafiken. När kortegen därefter går vidare till Stadsparken via Storgatan kommer gatans mittendel att stängas av, men det kommer vara möjligt att gå på sidorna.

10:20 Kungaparet anländer till Kulturens hus.

10.35 Försvarsmusikorkester och regional musik i Kulturens hus.

11.25 Bilkortege till stadsparken via Storgatan.

11.30 Kungaparet anländer till stadsparken där regionala kulturinslag och tal från bland andra H.M. Konungen samt landshövdingen sker.

12.21 Bilkortege till Museiparken via Luleå gymnasieskola.

12.30 Besök på Norrbottens museum för fotoutställning Kungens 50 år på tronen. Utställningen hålls utomhus.

13.10 Bilkortege till landshövdingens residens för lunch, besöket avslutas.

Källa: Länsstyrelsen Norrbotten

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.