Foto: TT

Kvinna skulle sälja möbler – våldtogs

Uppdaterad
Publicerad

En kvinna våldtogs i sin bostad när hon skulle sälja möbler till en man i Kalix. Mannen döms nu till fängelse.

Det var i maj 2017 som den 29-åriga mannen tidigt på morgonen kom till kvinnans lägenhet för att köpa möbler. Men i samband med besöket brukade mannen våld mot kvinnan och tvingade till sig samlag med henne.

Mannen förnekar att han haft samlag med kvinnan. 29-åringens teori är att hans före detta hustru hämnats på honom, genom att övertala kvinnan att anklaga mannen för våldtäkt.

Teknisk bevisning mot mannen

Men som bevis mot mannen finns tekniskt bevisning, bland annat från ett vaginalprov som gjordes efter våldtäkten. Vid undersökningen påträffades sperma som DNA-testats och med största sannolikhet kommer från mannen.

Undersökningen visar även att kvinnan utsats för fysiska skador.

Döms till fängelse

Tingsrätten bedömer utifrån de uppgifter som framkommit att det står utom rimligt tvivel att mannen har begått våldtäkten. Och därför döms mannen nu till två år och sex månaders fängelse för brottet.

Han ska även betala ett skadestånd på 121.885 kronor till kvinnan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.