Sture Torikka i Luleå tycker norrbottningar förtjänar bra elpriser. – Miljöerna vi offrar häruppifrån, nog tycker jag vi har lite till godo för det, säger han. Foto: Anders Hjertström/SVT

Villaägaren Sture i Luleå: ”Vi offrar miljön – finns skäl att ha lite till godo på priset”

Uppdaterad
Publicerad

Elpriserna i Sveriges skiljer sig åt enormt mycket beoende på om man bor i norra Sverige, eller i södra. Villaägaren Sture Torikka i Luleå tycker att norrbottningar på ett sätt förtjänar lägre elpriser än de som bor i de södra delarna av landet.

– Jag kan inte värdera prisskillnaderna men jag tycker det finns skäl för att vi har lite till godo på priset, säger Sture Torikka, som även är verksam som lokalpolitiker i Sjukvårdspartiet (NS).

I juni, juli och inpå augusti har elpriserna i Sverige varit väldigt olika. I norra delen av landet är elen betydligt billigare än i de sydligaste delarna av landet.

”Däremot är jag för att vi ska hjälpa varandra”

Villaägaren Sture Torikka i Luleå tycker inte att det är särskilt negativt och menar att man i Norrbotten har fått offra mycket naturmiljöer när exempelvis vattenkraften byggdes ut.

– Däremot är jag för att vi ska hjälpa varandra och att vi ska ha det så lika det bara går. Välfärdsprincipen om vi säger så, att det ska vara lika för alla, säger villaägaren Sture Torikka i Luleå.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.