Läkarnas rekordbonus i Norrbotten blir ännu mer förmånlig

Uppdaterad
Publicerad

Nu införs den föreslagna ”stanna-kvar-bonusen” för läkare i Region Norrbotten. Man hoppas att 8000 kronor extra i månaden ska minska hyrläkarberoendet – och kravet att läkarna måste stanna kvar i minst fyra år har nu sänkts.

Region Norrbottens redan unikt generösa bonuserbjudande till läkare som lovar stanna ett antal år på arbetsplatsen, har blivit ännu förmånligare för läkarna.

Tidigare, innan lagändringen, var kravet att de måste stanna minst 4 år för att få sin pensionspremie på 8 000 kronor i månaden. Nu behöver läkarna bara lova att stanna tre år i regionen för att få bonus.

Läkare i Norrbotten

– Det är helt enkelt för att det fanns en lagrådsremiss och sedan har det tagits ett beslut att från första juli så är det andra regler. Det här blir en form av direktpension och då är det tre år som gäller. När lagstiftningen ändras måste ju också vårt erbjudande ändras, säger Ulrika Sundquist som är HR-direktör och sakkunnig vid Region Norrbotten.

Önskar att läkarna stannar längre

– Men vi hoppas ju såklart att våra läkare ska stanna längre vare sig det hade varit tre eller fyra år, säger Ulrika Sundquist.

Minskar man bonusen något nu när de bara behöver lova att stanna tre år?

– Nej det är samma belopp som varit aktuella hela tiden, säger Ulrika Sundquist.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Läkare i Norrbotten

Mer i ämnet