Sara Grahn Foto: Bildbyrån

Landslagsmålvakt till Luleå när nyförvärv presenterades

Uppdaterad
Publicerad

Idag presenterade Luleå Hockey/MSSK två nyförvärv. Bland annat handlar det om en landslagsmålvakt som nu får sätta på sig luleåtröja.

Idag kunde Luleå Hockey/MSSK presentera två nyförvärv. Det handlar om den landslagsmeriterade målvakten Sara Grahn. Grahn är 29 år och har en gedigen karriär bakom sig med 11 säsonger i SDHL och 12 OS- och VM-turneringar.

– Det känns kul att komma till Luleå som är en storsatsande förening. Luleå har ju också gått i spetsen för att föra damhockeyn framåt, säger Sara Grahn.

”Gillar att vara där det hettar till”

Luleå Hockey kunde också presentera ett nyförvärv på backsidan i form av den 19-åriga Ebba Berglund som tidigare spelat med finallaget Linköping.

– Det känns jättespännande att börja spela med Luleå Hockey, det finns fina utvecklingsmöjligheter här, säger Ebba Berglund.

Hon beskriver sig själv som en tvåvägsback.

– Jag gillar att vara där det hettar till, säger Ebba Berglund.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.