Daniel Larsson i Luleå Hockeys tröja 2015. Foto: Björn Lindgren/TT

Förre landslagsmålvakten klar för Boden Hockey

Uppdaterad
Publicerad

Den landslagsmeriterade målvakten Daniel Larsson är klar som målvaktstränare för Boden hockey.

Efter säsongen 2015/16 valde Bodensonen Daniel Larsson att lägga av med ishockeyn, blott 30 år gammal. Han avslutade karriären med att spela två säsonger i Luleå Hockey.

Innan dess spelade han bland annat för Djurgården, AIK och HV71 i SHL. Han gjorde även två säsonger i AHL med Detroit Red Wings farmarlag Grand Rapids Griffins och har dessutom gjort landskamper i Tre kronor.

Nu står det alltså klart att han förstärker han sin moderklubb Boden i Hockeyettan.

– Det känns väldigt bra och roligt att få hjälpa till som målvaktstränare. Jag har fått väldigt mycket erfarenheter och kunskap genom åren jag själv spelat så det känns dumt att inte dela med sig av sådant man lärt sig, säger Daniel Larsson i ett pressmeddelande.

Kör grävmaskin

Vid sidan av hockeyn är Larsson idag egen företagare och grävmaskinsförare.

– Min dröm har alltid varit att starta eget företag efter hockeyn och att köra maskiner för det har alltid varit ett stort intresse hos mig från jag var liten så det känns väldigt kul att man kan följa sina drömmar.

”Kändes inte värt det längre”

Han berättar även att det var många faktorer som spelade in när han valde att lägga av med ishockeyn.

– Ja, det blev det beslutet ganska “tidigt”, men det var ganska många faktorer som spelade in. Jag hade tappat lite av glöden och glädjen till att pressa mig själv till den nivå det krävs för att ligga på topp. Det är svårt att förklara hur mycket som krävs men enklast är väl att säga att man lever hockey dygnet runt. Äta, träna och sova i stort sett varje dag.

– Sen så hade livet hemma ändrats också med två små barn så livet med att nästan alltid vara på resande fot och aldrig vara hemma med familjen kändes inte värt det längre.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.