En lärarare vid grundskolan i Gällivare kommun har stängts av, berättar skolchefen Eva Martinsson. Läraren är misstänkt för ha placerat kameror i omklädningsrum. Foto: Teuvo Palomäki/SVT

Lärare avstängd på grundskola i Gällivare – ska ha placerat kameror i elevernas omklädningsrum

Publicerad

En lärare har stängts av misstänkt för att ha placerat ut kameror i elevernas dusch/omklädningsrum på en grundskola i Gällivare. Händelsen är polisanmäld.

En rektor ska ha fått kännedom om händelsen och under tisdagskvällen har vårdnadshavare och personal på den aktuella skolan informerats vid ett föräldramöte där också polisen varit närvarade.

Polisen utreder

Händelsen är polisanmäld och förundersökning är inledd.

– Även läraren själv ska faktiskt ha gjort en polisanmälan. Jag ser väldigt allvarligt på det som har inträffat. Rektorn fick kännedom om detta vid lunchtid i dag så vi tänkte att vi kallar samman personal och föräldrar på en gång även om vi inte har alla detaljer, säger skolchef Eva Martinsson.

Stöttning av elever

Den berörda läraren är avstängd i väntan på vidare utredning. Omfattningen av det inträffade är hittills okänd.
Under den kommande tiden kommer elevhälsan finnas på plats som en stödfunktion för elever, vårdnadshavare och personal.

– Jag förstår att även eleverna, beroende på vilken ålder de är i, kommer att ha frågor om det som inträffat, säger Eva Martinsson.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.