En person har har avlidit efter en lastbilskrock i Alvik i Luleå kommun. Foto: Jonathan Ferm/SVT

Man i 30-årsåldern död efter trafikolycka i Luleå

Uppdaterad
Publicerad

En lastbil och en personbil kolliderade på väg 94 i Alvik i Luleå kommun under onsdagen. En man i 30-årsåldern har avlidit i samband med olyckan.

Larmet kom in strax innan klockan 12.30 på onsdagen. Enligt räddningstjänsten var det en personbil och lastbil som kolliderade på Älvsbyvägen i Alvik.

Två personer har varit inblandade i olyckan. Lastbilsföraren, en man i 30-årsåldern, vårdas på sjukhus för lindriga skador. Han befinner sig just nu på IVA för obeservation.

En förare död – fordon tagna i beslag

Föraren av personbilen, också i 30-årsåldern, har avlidit meddelade polisen under onsdagskvällen. Mannens anhöriga är underättade.

– Olycksorsaken ska nu utredas därför har man tagit inblandade forodn i beslag. Fortsatt utredning får visa vad som hänt, säger Maria Linné, presstalesperson hos polisen.

Vägen var helt avstängd i båda riktningarna under några timmar men är nu öppen som vanligt igen. Alla fordon som var inblandade i olyckan kommer att bärgas från platsen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.