Skidåkare i lavinområdet

Uppdaterad
Publicerad

Skidåkare fortsätter att åka i det lavinfarliga området. När Nordnytt åker helikopter över området syns flera skidåkare.

Vi återkommer med bilder under eftermiddagen.

Fjällräddare har på förmiddagen säkrat lavinområdet i Riksgränsen och är nu säkra på att det inte finns någon människa begravd i snömassorna.

Lavin i Riksgränsen

Efter gårdagens lavinolycka i Riksgränsen där en person drogs med i snömassorna men räddades pågick i morse ett efterarbete i lavinområdet. Nordnytts reporter Hans Sternlund är på plats och har talat med de två fjällräddare som var ute redan vid sjutiden i morse med lavinhundar.

-Efterarbetet har precis avslutats, berättar han.

-Fjällräddarna har fortsatt att säkra och sökt igenom området så att ingen människor ska vara begravd under snön. En av lavinhundarna gav skall och fjällräddarna letade och fann blodspår men det är oklart var det kom ifrån. Det kan ha varit från ett djur. Fjällräddarna är säkra på att det inte finns någon människa begravd.

Vädret var kyligt under söket igår med temperaturer ner mot 20 minusgrader men nu är det varmare med cirka tio minusgrader. Liftar står stilla men det hänger ihop med att det blåser och har ingenting med gårdagens olycka att göra.

Merja Bergwall som är marknadschef för anläggningen säger att lavinen gick utanför anläggningens område.

-Det föranleder inga åtgärder eller ändring av rutiner, säger hon. Alla avspärrningar har varit i sin ordning.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Lavin i Riksgränsen

Mer i ämnet