Ledin: ”Jag känner mig som ett kärnkraftverk”

Uppdaterad
Publicerad

Luleå hockey-ikonen Per Ledin, 39, har kommit hem till Coop arena igen och ska nu kämpa för en plats i SHL-laget. ”Jag ska bidra med energi. Jag känner mig som ett kärnkraftverk”, säger han.

Gustav Rydahl lämnar laget och Per Ledin kommer in i stället, nu senast från SHL-konkurrenten Karlskrona. Det blev klart på måndag kväll och på tisdagen var hockeyikonen med på förmiddagsträniningen.

”Smartare nu”

– Jag känner lycka över att vara tillbaka i det lag jag vuxit upp med och med en tränare som varit min idol när jag var liten. Det här är fantastiskt och då tänker jag även på min familj. Min fru har fått dra ett  otroligt tungt lass de senaste åren när jag varit utomlands och i Karlskrona, säger han.

Per Ledin säger att han vill vara med och vinna matcher åt Luleå hockey, på isen eller på avbytarbänken.

– Jag ska bidra med energi. Jag känner mig som ett kärnkraftverk och jag har blivit smartare med åren. Det är klart att jag samlat på en del erfarenheter.

Många säger säkert, nu är råttet mågat, Per Ledin är tillbaka i Luleå?

– Ja, precis, men det som har varit har varit. Det jag kan påverka är nuet och framtiden så det är det jag lägger energi på.

Du är 39 år, har du framtiden bakom dig?

Nej, jag känner inte så. Jag är otroligt självkritisk och jag brinner för att träna. Självklart är det en sporre för mig att visa att man duger, att jag kan hjälpa Luleå hockey att vinna matcher.

”En joker”

Luleå hockeys tränare Thomas ”Bulan” Berglund gillar Per Ledins liknelse med ett kärnkraftverk.

– Det låter väldigt positivt det. Vi har fjorton forwards nu och vi har breddat truppen med honom. Per Ledin har stor erfarenhet och kan bli en joker när play-in och slutspelet startar. Han är intensiv och så och vi hoppas kunna dra nytta av det, säger han.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.