Alla Leos lekland stänger på grund av coronaviruset. Foto: SVT/arkivbild lekland

Leos stänger samtliga 50 lekland i Sverige – all personal varslas

Uppdaterad
Publicerad

På grund av coronaviruset väljer Leos att stänga samtliga lekland i Sverige. Samtliga anställda på leklanden varslas. Sedan tidigare är leklanden i övriga Norden samt Tyskland stängda.

Beslutet att stänga leklanden tas för att hjälpa till att stoppa smittspridningen i samhället och värna gäster och personalens hälsa skriver Leos i ett pressmeddelande. Stängningen gäller från och med i dag och tills vidare.

– Först måste vi alla tänka på det humanitära perspektivet men en total härdsmälta bland företagen och ekonomin riskerar att ge långtgående konsekvenser för alla som har ett arbete. I Leos fall innebär noll intäkter allvarliga konsekvenser för personalen och företaget i första hand. I nästa steg riskerar andra led att drabbas, säger Joakim Gunler grundare och vd för Leos Lekland.

Totalt riskerar ca 1600 personer i Sverige, Norge, Finland, Danmark och Tyskland att förlora sina jobb.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Coronaviruset i Norrbotten

Mer i ämnet