Linus Niva, avdelningschef på stadsomvandlingen i Kiruna, vill inte avslöja vem som ska driva eller hur stort det tilltänkta hotellet ska bli. Foto: Thommy Johansson/SVT

LKAB om hotellplanen för ödetomten i Kiruna: ”Vi har en tilltänkt aktör”

Uppdaterad
Publicerad

Kommunalrådet Gunnar Selberg (C) är djupt oroad över turistnäringen då det saknas över 180 hotellrum i ”nya” Kiruna. Nu kommer LKAB med besked om ödetomten som är avsedd för hotell.

– Vi har en tilltänkt aktör, säger Linus Niva, avdelningschef på stadsomvandlingen, kryptiskt.

Beskedet från LKAB är att de står i startgroparna för att börja bygga en fastighet på tomt 6. Och den ska bland annat innehålla ett nytt hotell.

– Den kommer absolut att bebyggas. Det är ett projekt som vi har påbörjat och det blir av så snart som möjligt, säger Linus Niva.

Stadsomvandlingen i Kiruna

Hemlighetsmakeri bakom driften

Vem det är som ska driva hotellet eller hur stort hotellet blir vill inte Niva avslöja just nu. Kirunas nya centrum ska invigas hösten 2022 och förhoppningen är att bygget ska stå klart tills dess.

– Vi hoppas på det men det är en tajt tidplan att möta, säger han.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Stadsomvandlingen i Kiruna

Mer i ämnet