Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
LKAB:s företagshälsovård kommer att vaccinera alla malmfältsbor, inte bara anställda, under sommaren, säger Johanna Nordin, covidsamordnare. Foto: Teuvo Palomäki/SVT

LKAB vaccinerar Malmfältsborna – hjälper till i Kiruna och Gällivare

Uppdaterad
Publicerad

Malmfälten har varit hårt drabbat under pandemin. Region Norrbotten har också varit tungt belastade och under sommaren kommer LKAB att hjälpa till med vaccinationer i Kiruna och Gällivare.

Rent konkret skickar LKAB sjuksköterskor från företagshälsovården till vaccinationscentralerna. Gruvbolaget står för kostnaderna vilket leder till att fler Malmfältsbor kan vaccineras under sommaren om tillgången finns.

– Vi kommer att resursförstärka framför allt i sommar och under semesterperioden. Det är då regionen har störst behov av det, säger Johanna Nordin covidsamordnare på LKAB.

Hjälper alla – inte bara anställda

Istället för att bedriva vaccinationer på arbetsplatsen i egen regi har man tillsammans med Region Norrbotten sett att detta är en bättre lösning.

Så det är inte enbart anställda som kommer att vaccineras?

– Nej, det gäller alla invånare i Malmfälten, säger Johanna Nordin.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Coronaviruset i Norrbotten

Mer i ämnet