Foto: SVT

Tåg och lastbil i krock på Smurfit Kappa i Piteå – en person fastklämd

Uppdaterad
Publicerad

Ett lok och en flisbil har kolliderat inne på Smurfit Kappas industriområde i Piteå. En person uppges vara fastklämd och en person har förts till sjukhus.

Larmet om olyckan kom 06.33. Räddningstjänst, polis och ambulans befinner sig på platsen.

– En person är fastklämd. Vi jobbar för att försöka lösa detta så snabbt som möjligt, säger Mats Karlsson, inre befäl vid räddningstjänsten i Piteå.

Kranbilar är på väg till platsen för att försöka få loss den fastklämda personen som enligt räddningstjänsten ska vara fastklämd mellan lastbilen och tåget.

En person är förd till sjukhus men skadeläget på personen är ännu oklart. Enligt räddningstjänsten kommer är räddningsarbetet komplicerat och kommer pågå ett tag.

Produktionen på pappersindustrin Smurfit Kappa uppges vara igång.

”Kan inte säga något just nu”

Malin Carlborg, kommunikatör på Smurfit kappa, berättar att de i dagsläget inte kan säga något, men att de arbetar med den akuta situationen, och kommer att kalla till en presskonferens i eftermiddag.

Presskonferensen kommer att äga rum klockan 13:00. Där kommer representanter från Smurfit Kappa, Räddningstjänsten, Green Cargo samt polisen närvara.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.