Lokala markägare träffade tyska investerare – missnöje med information

Uppdaterad
Publicerad

137 turbiner ska sättas upp på Önusberget utanför Piteå, men efter ett informationsmöte med tyska investerare var det flera markägare som gick hem missnöjda.

Drygt 30 markägare och bybor hade samlats för att få höra hur projektplaner, byggplaner och tidsplanen med bygget av den sista etappen ska se ut. Det handlar om 137 turbiner som ska sättas upp på Önusberget, beläget mellan byarna Koler och Långträsk.

De frågor som ställdes under mötet fick preliminära svar av Janis Hober, investment associate vid Luxcara.

– Fast än vi är så här nära så vet vi faktiskt inte så mycket, vi har mer fått jaga informationen skulle jag vilja säga, säger Mattias Sandlund, en av markägarna på mötet.

– Vi har ju ändå skrivit ett avtal som ska löpa på i ganska många år så det skulle vara kul att veta mera exakt vad som kommer att hända.

Han var missnöjd med informationen som gavs.

– När var och hur ska saker och ting ske praktiskt, det var en ganska schematisk bild över området som inte sa nånting, säger Mattias Sandlund.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer