Birgitta Bergvall-Kåreborn, rektor vid Luleå tekniska universitet, berättar om framtiden för campus i Piteå. Foto: Jonathan Ferm/SVT

LTU:s nya plan för campuset – två nya utbildningar

Uppdaterad
Publicerad

Tre utbildningar läggs ner vid campus Piteå. Men redan till hösten ska två nya utbildningar tilkomma.

Studenter vid campuset i Piteå har varit oroliga över tappet av studenter under de senaste sex åren och undrat vad som kommer hända med campus Piteå i framtiden. Luleå tekniska universitetets rektor, Birgitta Bergvall-Kåreborn, kommer med planen för campus Piteå.

– Två nya utbildningar kommer till hösten. Den ena heter tvärvetenskaplig musikproduktion och kopplar mycket till musiktraditionen i Piteå. Den andra heter tvärvetenskaplig scenproduktion, den kopplar till både musiken och scenkonst men tar också in kompetensen vi har från teaterhögskolan i Luleå.

Hör i klippet ovan LTU:s rektor berätta om framtidsplanerna för utbildningarna i Piteå och vad som görs för att stoppa studenttappet.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.