Foto: Arkiv

LTU straffade fuskande studenter

Publicerad

Flera studenter vid Luleå Tekniska Universitet (LTU) har fått en disciplinpåföljd sedan skolan kommit på dem med att fuska.

Det handlar om totalt sju studenter som på olika sätt har brutit mot skolans regler. I två av fallen har universitetets disciplinnämnd valt att stänga av eleverna under sex veckor då de blev påkomna med fusk i samband med en hemtenta. En av studenterna hade till exempel kopierat text från sin egen gamla uppsats i tron att det var okej.

Hade telefonen i fickan

I de andra fallen valde disciplinnämnden att bara ge studenterna en varning. De fem studenterna hade bland annat haft med sig påslagna surfplattor och mobiltelefoner under en tenta.

En man uppgav att han hade glömde bort att han hade mobilen på sig och meddelade då tentavakten att den låg i hans ficka, men lovade samtidigt att han inte rört vid den. Disciplinnämnden valde ändå att ge honom en varning.

Besluten om att ge de sju studenterna en varning eller avstängning togs den tolfte februari i år.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer