Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Luleå Hockey kommer visa den potentiellt avgörande SM-finalmatchen i hemmaarenan på jumbotronen (kuben som är ovanför isen i bild). Hör vd Stefan Enbom i videoklippet. Foto: Amanda Liikamaa/SVT

Luleå en seger från SM-guld – då visas finalmatchen i hemmaarenan

Uppdaterad
Publicerad

Luleå Hockey är en seger från att vinna SM-guld. Och det enorma intresset för finalserien har gjort att klubben kommer visa den sjätte SM-finalen i hemmaarenan – fast den spelas på bortais.

Den femte matchen i finalserien vann Luleå mot Färjestad med 4-0. Målvakten Joel Lassinantti stod då för två jätteräddningar inför en fullsatt arena.

– Det är den viktigaste matchen jag spelat hittills, sade Lassinantti till SVT Sport.

En vinst från SM-guld

Vinsten innebär att norrbottningarna leder med 3–2 i matcher och har chansen att under måndagskvällen bli svenska mästare. Matchen spelas på bortais i Karlstad – men det hindrar inte supportrar från att vilja se matchen på hemmais.

Klubben har därför ordnat tillstånd från polisen för att få visa matchen på jumbotronen och övriga skärmar i Coop Norrbotten Arena. Pucken släpps klockan 19.30 och det är fri entré vid arenan från 18.00.

– Hela Norrbotten har hockeyfeber, vi tror det kommer bli mycket folk som vill samlas och vara tillsammans i den här viktiga matchen, säger vd:n Stefan Enbom.

Det är 26 år sedan Luleå Hockeys herrar vann sitt hittills enda SM-guld.

Hör Stefan Enbom berätta om kvällens evenemang i ishallen.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Foto: Bildbyrån/C More

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.