Bilden är från en tidigare match. Foto: TT

Luleå gick på knock mot HV71

Luleås stjärnfyllda offensiv var på spelhumör hemma mot HV71.

Norrbottningarna gick på knock redan i den första perioden och vann till slut med 7-4 – Jönköpingslagets femte raka förlust i SHL.

– Vi spelade bra i dag. Islossning och fick bra utdelning i powerplay, säger Luleås lagkapten Johan Harju till C More och fortsätter:

– Vi har många skickliga forwards, men det gäller att göra skitjobbet också så att man får pucken.

Guldtippade Luleå hade bara två segrar på de sju inledande omgångarna i SHL. Men hemma mot HV71 imponerade laget – framför allt i den första perioden.

Redan efter sju minuters spel hade Peter Cehlarik och Jonathan Granström hittat rätt bakom Erik Ersberg i gästernas mål. Och 18.15 in i den första perioden fixade stjärntrion Johan Harju, Toni Rajala och Jacob Micflikier 3-0 – kanadensarens fjärde mål i höstens seriespel.

– Vi startar riktigt bra och får några mål med oss, säger Granström.

”Frejdig hockey”

HV71:s bästa poängplockare hittills i SHL, Mattias Tedenby, hade en fin reduceringschans i inledningen at mittakten, men skottet hittade inte in bakom Joel Lassinantti.

I stället punkterade Luleå matchen med två fina mål. Lennart Petrell gjorde fyran, efter ett vackert förarbete av sevärda duon Peter Cehlarik och Lucas Wallmark.

Jacob Lagacé – 57 poäng i hockeyallsvenskan förra säsongen – direktsköt 5-0 i powerplay, 25-åringens första fullträff för Luleå i SHL.

– Vi spelar en frejdig hockey och då kommer målen också. Fem mål på två perioder är grymt bra, säger Wallmark.

I slutakten gick hemmalaget fram till 7-1 och det såg ut att bli ett pinsamt nederlag för gästerna från Jönköping, men tre mål på 2.39, det sista läckert inprickat av Erik Christensen, skapade en viss nerv i matchen. Luleå drog sedan på sig ett par utvisningar i slutet av matchen, men höll tremålsledningen.

– Vi ger bort tre mål. Slappnar av och sätter Lassinantti i skiten. Onödigt, säger Harju.

”Visar stolthet”

Gästernas tränare, Johan Lindbom, gladdes åt lagets avslutning:

– Vi visar stolthet och kämpaanda, det få vi ta med oss till nästa match.

Förlusten var den femte raka för HV71, som fortfarande saknar seger på bortais i SHL där laget har 7-18 i målskillnad.

– Med full backbesättning hade det inte sett ut så här. Vi har avstängningar och skador som har kostat oss många poäng, säger Lindbom.