I år ställs Luleå Hamnfestival in. Foto: SVT/Arkiv

Luleå Hamnfestival ställs in – kan bli en vinterfestival

Uppdaterad
Publicerad

Nu är det klart. Årets upplaga av Luleå Hamnfestival kommer att ställas in. Istället kan det bli en slags vinterfestival i februari.

– Vi kommer inte att flytta den, utan vi gör någonting annat istället. Vi  tittar just nu på olika idéer, säger Örjan Esensjö, projektledare för Luleå Hamnfestival.

Nu har man börjat titta på om man kan hålla en festival i februari istället då man inte vågar chansa på hösten.

Coronaviruset i Norrbotten

Planer för framtiden

– Vi tittar på om vi kan samarrangera samtidigt som skridskogänget från Holland.

Den holländska skridskotävlingen KPN Grand Prix har arrangerats sedan 2017. I år kom runt 120 nederländska åkare till Luleå och räknade man in anhöriga och funktionärer kom runt 400-500 holländare totalt.

I framtiden kan det alltså bli så att dessa två evenemang, skridskotävlingen och Luleå Hamnfestival, sker samtidigt. Utöver en större scen utomhus kommer festivalen att utspela sig på olika platser runt om i Luleå, som till exempel hotell eller restauranger.

– Men allt är i sin linda men det är den idémodellen vi har nu, säger Örjan Esensjö, projektledare för Luleå Hamnfestival.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Coronaviruset i Norrbotten

Mer i ämnet