Luleå hoppas på publikfest: ”Häftigt om vi kan slå rekord”

Publicerad

I kväll ska Luleå Hockey/MSSK försöka slå publikrekordet för en grundseriematch i SDHL på 5.128 personer.

– Det är upp till Luleåborna, säger kommunikationsansvarige, Robert Hedlund.

Luleå Hockey/MSSK spelar dubbla matcher mot AIK, först i Luleå på fredag och sedan på lördag i Älvsbyn.

Men det är fredagsmatchen som lanserats som ”rekordmatchen” och Luleås fans ställer upp med det största läktararrangemanget för att stötta sitt lag som gjorts, ett så kallat tifo.

– Det blir mäktigt och det är vårt sätt att stötta föreningen och damerna. För vår del skulle det vara jättekul om de känner att de kan prestera lite mer tack vare oss, säger Tobias Wahlroos, från Luleåfans avdelning gulsvart aktion, som står bakom tifot.

Och spelarna hoppas att publiken är lika engagerade som de själva.

– Det vore häftigt att slå rekordet. Det är klart att det skulle vara en stor grej, speciellt som vi inom damhockeyn rent generellt inte är bortskämda med att ha så mycket folk på läktarna. Jag tror att det kan bli en hel del folk på fredag kväll. Det ser positivt ut, säger spelaren Emma Nordin.

”Väldigt tacksamma”

Hon är också mycket förväntasfull inför det tifo som fansen ska visa upp.

– Det går nästan inte att beskriva känslan när man skrinnar ut på isen och ser något sådant. Det ger så mycket energi att det är svårt att sätta ord på det. Vi är väldigt tacksamma över Luleåfans initiativ, säger Emma Nordin.

Coop arena kan ta in 6.220 personer och för att det ska bli rekord krävs alltså 5.128 personer.

– Det kommer att bli jättemycket folk och en hockeyfest. Sedan om det blir rekord eller inte, det är upp till luleåborna, säger Robert Hedlund, Luleå hockeys kommunikationsansvarighe.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.