”Det blir ett nytt krig, men vi har allt i egna händer och vinner”, säger Mikael Forsberg. Foto: SVT/TT

Luleå Hockey/MSSK tror på fjärde SM-guldet i kväll

Uppdaterad
Publicerad

Luleå Hockeys/MSSK:s tränare Mikael Forsberg tror att laget kommer att ta hem SM-guldet i Coop Arena på måndag kväll.

– Det blir ett nytt krig, men vi har allt i egna händer och vinner, säger han.

Vägen mot Luleå Hockey/MSSK:s  fjärde SM-guld började med frivillig isträning på måndag förmiddag. Sedan var det gemensam lunch med hela laget och efter det vila.

”Ett nytt krig”

Laget samlas sedan två timmar och tio minuter före matchstart för taktikgenomgångar.

– I dag handlar det om läget i vårt lag, powerplay och hur vi förväntar oss att Brynäs ska agera. Sedan byter tjejerna om för att värma upp off-ice och då mullrar musiken igång och det är allt från dansband till techno, säger tränaren och sportchefen Mikael Forsberg.

Luleå har vunnit de två första matcherna på bortaplan i Gävle och en vinst i kväll betyder att det blir SM-guld.

– Det är ett nytt krig på gång, den andra matchen var verkligen stentuff, men vi har allt i egna händer. Nu måste vi verkligen vara här och nu och inte tänka på hur och vad och framtid. Vi måste vara på topp i varje byte, säger Mikael Forsberg.

”Små saker avgör”

Han tror att det finalserien avgörs på måndag kväll och att Luleå Hockey/MSSK:s spelare får ta på sig guldhjälmarna.

– Det kommer att bli tajt och tufft. men vi vinner. Om det blir med 1-0 eller 4-0 spelar ingen roll för mig. Vi går för det och små saker kommer att avgöra. Vi måste ha huvud och ben med oss för att nå vårt mål. Brynäs kommer att gasa på för fullt för att vara  kvar i serien. Det gäller att vi är påkopplade från första början, säger han.

SVT sänder matchen på SVT Play och SVT24 med start 19.30.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.