Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Luleå kommun öppnar en pop up-butik som en del i deras miljöarbete. Foto: Filip Öhman/SVT

Luleå kommun öppnar ny butik – men köpsugna begränsas

Uppdaterad
Publicerad

De vet inte hur många som väntas komma – men Luleå kommun införde begränsningar redan innan nya pop up-butiken öppnade.

Det är som en del av Luleå kommuns miljöarbete som man under några dagar öppnat en så kallad pop up-butik.

I butiken, som ligger i räddningstjänstens gamla garage, säljer man begagnat byggmaterial men också lite vitvaror och lekutrustning.

– Ett stort symbolvärde. Idén framkom i projektet ”Klimatsmart såklart” och har att göra med beteendeförändringar för klimatet, säger kommunens fastighetsförvaltare Eva Vestman.

Köpsugna kunder begränsas

Butiken kommer att hålla öppet under tre dagar, från tisdag den 13 juni och fram till nu på torsdag. Men det finns begränsningar för köpsugna kunder.

– Vi visste inte riktigt hur mycket folk som skulle komma så vi har sagt att man får köpa max fem grejer per person till att börja med.

Du kan inte heller returnera något som du köpt i butiken.

– Vi har tagit hit saker som vi vet fungerade när vi ställde dem i förråd. Vi tror att de ska funka och vi har inget öppet köp, priserna är satta och utifrån det får man chansa, säger Eva Vestman.

I klippet ser du butikens sortiment och hör mer om projektet.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.