Foto: Randi Gitz / SVT

Luleå kommun stämmer företag efter klinkerfel

Publicerad

I samband med renoveringen av Pontusbadet i Luleå köpte Luleå kommun in specialtillverkade klinkerplattor med hänsyn till byggnadsminnesmärkningen. Men plattorna hade fel mått och var skeva och nu stämmer kommunen leverantören.

Sommaren 2016 pågick renoveringen av Pontusbadet i Luleå. Badhuset, som invigdes 1957, är byggnadsminnesmärkt på både insidan och utsidan och tanken med renoveringen var därför att renovera utan större förändring och på ett varsamt sätt.

Undermålig kvalitet

Luleå kommun upphandlade en specialleverans av klinkerplattor men vid leveransen visade sig plattorna vara av undermålig kvalitet enligt Luleå kommun. Dessutom ska plattorna haft fel mått och varit skeva.

Efter

Kräver 800.000 kronor

En ny beställning gjordes, från samma leverantör men ur standardsortimentet men på grund av felleveransen krävde Luleå kommun ersättning från leverantören. Enligt Luleå kommun har ingen ersättning medgetts, inte heller ska företaget ha haft någon dialog kring det inträffade.

Luleå kommun stämmer nu företaget på 803.000 kronor för felleverans av 200 kvadratmeter klinkerplattor.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer