Luleå nominerad till Sveriges främsta idrottskommun

Uppdaterad
Publicerad

Tidningen rankar varje år hur starka Sveriges kommuner är på idrott utifrån ett tjugotal faktorer. Det handlar bland annat om kommunens framgång att använda idrott som verktyg för integration och jämställdhet, tillgång till träningslokaler och arenor, utveckling av spontanidrottsplatser, hur framgångsrik kommunen varit genom sina elitlag och enskilda idrottare. 

Luleå kommun är nominerad i tre kategorier. Som främsta idrottskommun, som främsta breddidrottskommun samt som främsta elitidrottskommun.

Fritidsnämndens ordförande Inger B Larsson och fritidschefen Helén Wiklund Wårell kommer att vara på plats i Jönköping i oktober då resultatet presenteras. 

– Det känns hedrande att Luleå är nominerad i dessa kategorier. Jag hoppas självklart att vi avancerar då vi förra året rankades på en 10:e plats i huvudkategorin främsta idrottskommun, säger Helén Wiklund Wårell.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.