Isac Lundeström blir kvar i Anaheim Ducks. Foto: TT/Mark J. Terrill

Beskedet: Lundeström blir kvar i NHL

Uppdaterad
Publicerad

Luleå Hockey har fått beskedet att Isac Lundeström blir kvar i NHL-organisationen Anaheim Ducks tills vidare. Nu tvingas Luleå ge sig ut på spelarmarknaden för att hitta en ersättare.

Luleå har haft förhoppningar om att Isac Lundeström skulle återvända till klubben efter att ha inlett säsongen med Anaheim Ducks i NHL. Men den 18-årige centerforwarden har gjort så bra ifrån sig under de inledande matcherna att NHL-klubben vill behålla honom tills vidare, det meddelar Luleå Hockey på sin webbsajt.

Nu ska SHL-klubben ge sig ut på spelarmarknaden i jakten på en ersättare till Malmbergets AIF-produkten.

– Det är fantastiskt roligt att Isac tagit den här chansen i Anaheim och vi önskar honom stort lycka till med framtiden. Samtidigt är det här ett stort avbräck för oss i Luleå Hockey när vi nu fått det här beskedet en bit in på säsongen. Arbetet med att se över marknaden för en ersättare är redan påbörjat och med tanke på att vårt lag har imponerat i SHL-inledningen så känner vi dock ingen stress med detta, säger Ulf Engman, vice General Manager i Luleå Hockey till klubbens webbsajt.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.